(
01/02/2018
)
I Rammeplan for barnehagen står det at gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til sunn helse. Barnehagen skal legge til rette for at barna opplever matglede og matkultur, og bidra til at barna utvikler gode vaner for hygiene og et variert kosthold. Vi i Sistranda Kystbarnehage har alltid hatt fokus på måltidet, og er også et av temaene vi har satt konkrete mål for i vår pedagogiske plan. Med utgangspunkt i Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen har vi fått på plass gode rutiner i våre måltid. Frokosten består av medbrakt matpakke, og vi anbefaler at denne består av mat som gir energi fram til hovedmåltidet. Alle måltider starter med vasking av hender før vi går til bords. Personalet spiser alltid sammen med barna, og vi tar oss god tid slik at også de som ikke spiser så fort får i seg tilstrekkelig med mat. Vi serverer varmmat minst en dag i uka og smøremåltid/påsmurt de andre dagene med variert pålegg og grønnsaker. Sammen med ettermiddagens matpakkemåltid serverer vi frukt/grønt. Vi serverer lettmelk/vann til alle måltider. De som av medisinske årsaker ikke kan drikke melk får tilbud om annen drikke. |
||||||