(
19/08/2011
)
Kanskje du finner noe fristende her?
HAVETS SKATTEKISTE
La barna selv bestemme hvilken fisk de vil ha og hvilke grønnsaker de
vil ha. Da blir det skattkiste for den enkelte, fisk og grønnsaker i
folie. Barnas favoritt!
Ingredienser
200 g
|
seifilet
|
200 g
|
laksefilet
|
200 g
|
torskefilet
|
2
|
gulrot i tynne skiver
|
100 g
|
brokkoli i små buketter
|
1
|
rød paprika i tynne skiver
|
|
rømme eller ferdige sauser etter valg
|
|
salt, pepper eller krydder etter ønske
|
Framgangsmåte
- Rense fiskefilet for bein og skinn og kutt i passende biter. Det er viktig at fiskefileten er absolutt skinn- og beinfri.
- Legg fisk og grønnsaker etter ønske på et ark grillfolie penslet med olje eller smør.
- Dryss over kryddder, salt og pepper etter ønske. Legg over rømme eller saus etter ønske.
- Pakk folien sammen og legg den på grillen.
-
Skattkisten trenger ca 5 minutter på en god varm grill.
Tiden er litt avhengig av mengdene i skattkisten. Det er lurt å ikke lage den for stor, lag heller flere.
For flere oppskrifter, se www.godfisk.no
TORSK I OVN
Ingredienser
800 g
|
torskefilet uten skinn og bein
|
400 g
|
fryste grønnsaker i blanding
|
Eller:
|
1
|
liten purre i biter
|
2
|
gulrøtter i terninger
|
2
|
grener stangselleri i biter
|
1 pose
|
ferdig saus til fisk, f. eks. Lofoten fiskesaus
|
12
|
cherrytomater
|
100 g
|
revet Jarlsbergost
|
|
salt, pepper og timian
|
|
|
Tilbehør:
|
|
kokt ris eller kokte poteter
|
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Kok opp ca 5 dl vann og forvell grønnsakene to minutter i
det kokende vannet. Hell av vannet og legg grønnsakene over i en smurt
ildfast form. Fryste grønnsaker kan du legge rett i formen, de bør være
halvtinte.
- Legg fisken over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
- Lag fiskesausen etter oppskrift på pakken og hell den over fisken. Strø over osten.
- Bak retten i stekeovn ved 180 grader C i ca 15 minutter.
- Server med ris eller poteter.
|