Sistranda Kystbarnehage

  • Sistranda
  • 7261   Sistranda
  • Tel: 72449296
  • Send oss e-post
Logg inn for å se alt innhold
Send e-post hvis du ikke får logget inn
  • Forsiden
  • Samarbeidsutvalget
  • Samarbeidsteam
  • Koselige tips
  • Foreldrerådet
  • Dokumentmappe
  • Bildegalleri
  • Gjestebok
Avdelinger
  • Kråkebollen
  • Krabben
  • Tangloppa
  • Breiflabben
Oppskrifter
    ( 19/08/2011 )
    Kanskje du finner noe fristende her?

    HAVETS SKATTEKISTE

    La barna selv bestemme hvilken fisk de vil ha og hvilke grønnsaker de vil ha. Da blir det skattkiste for den enkelte, fisk og grønnsaker i folie. Barnas favoritt!

    Ingredienser

    200 g      seifilet
    200 g laksefilet
    200 g torskefilet
    2 gulrot i tynne skiver
    100 g brokkoli i små buketter
    1 rød paprika i tynne skiver
      rømme eller ferdige sauser etter valg
      salt, pepper eller krydder etter ønske

    Framgangsmåte

    • Rense fiskefilet for bein og skinn og kutt i passende biter. Det er viktig at fiskefileten er absolutt skinn- og beinfri.
    • Legg fisk og grønnsaker etter ønske på et ark grillfolie penslet med olje eller smør.
    • Dryss over kryddder, salt og pepper etter ønske. Legg over rømme eller saus etter ønske.
    • Pakk folien sammen og legg den på grillen.
    • Skattkisten trenger ca 5 minutter på en god varm grill.
      Tiden er litt avhengig av mengdene i skattkisten. Det er lurt å ikke lage den for stor, lag heller flere.

    For flere oppskrifter, se www.godfisk.no 


    TORSK I OVN

    Ingredienser

    800 g     torskefilet uten skinn og bein
    400 g fryste grønnsaker i blanding
    Eller:
    1 liten purre i biter
    2 gulrøtter i terninger
    2 grener stangselleri i biter
    1 pose ferdig saus til fisk, f. eks. Lofoten fiskesaus
    12 cherrytomater
    100 g revet Jarlsbergost
      salt, pepper og timian
       
    Tilbehør:
      kokt ris eller kokte poteter

    Framgangsmåte

    • Sett stekeovnen på 180 grader C. 
    • Skjær torsken i serveringsstykker.
    • Kok opp ca 5 dl vann og forvell grønnsakene to minutter i det kokende vannet. Hell av vannet og legg grønnsakene over i en smurt ildfast form. Fryste grønnsaker kan du legge rett i formen, de bør være halvtinte. 
    • Legg fisken over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.
    • Lag fiskesausen etter oppskrift på pakken og hell den over fisken. Strø over osten.
    • Bak retten i stekeovn ved 180 grader C i ca 15 minutter.
    • Server med ris eller poteter.